HOME | NIEUWS | EERDER | INHUREN | BIOGRAFIE | CONTACT   AANKOMENDE & LOPENDE PROJECTEN

Festes Theater met 'Sardientje IN BLIK'
Op zondagmiddag 14 en 28 januari 2018 is deze voorstelling te zien bij Hostel Room in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam. Van bel-etage, slaapzaal tot torenkamer gaat u samen met een gids op sluipdoortocht door het prachtige pand van Hostel Room en krijgt u een inkijkje in het hart en de ziel van zijn tijdelijke bewoners.

Wanneer: Zondagmiddag 14 en 28 januari 2018 om 15.00 uur
Locatie: Hostel Room, Van Vollenhovenstraat 62, 3016 BK Rotterdam
Entree: 12,50 euro / Geen pin aanwezig!
Reserveren: www.hoenu.nl

Meijers & van Wijk met 'SS de Liefde'
Op 28 oktober 2017 speelden we in een bijna geheel uitverkochte kleine zaal van Theater Zuidplein te Rotterdam... 

De Maasstadspelers met 'Augustus: Oklahoma'

Op vrijdagavond 20 april is de première van de voorstelling Augustus: Oklahoma in Theater 't Kapelletje. De repetities zijn in volle gang.
www.maasstadspelers.nl

Mutua Amicitia met 'Mighty Society 10'

Met Agaath van Dijk, Dagmar Janssen, Richard Kors, Dim Rossem. Voorstellingen in voorjaar 2018!

Theaterweek 'Zon & Spelen' 2018

Deze afgelopen zomer een heerlijke theaterweek gehad op La Miana! Een mooie muziektheatervoorstelling Viva la Vulva gemaakt op diverse plekken op het landgoed. Variété uit vervlogen tijden!
Je kunt je nu al opgeven voor de zomer van 2018! De theaterweek is dan van 21 t/m 28 juli! Ga je mee?
www.festes.nl
 

SS DE LIEFDE
MEIJERS & VAN WIJK
Tekst: Peer Wittenbols
Spel: Wilco Heemskerk, Marina Meijers en Adrie van Wijk
Accordeonist: Joop Kluin 
Regie: Stephan W. Zeedijk 


Een verhaal over de Kaap. Aris groeide op op Katendrecht en werd scheepslasser. Zijn vader voer op de Holland Amerikalijn. Een heerlijke Rotterdamse muzikale tragikomedie over Aris, zijn moeder Mientje en tante Anna. Met vrolijke en treurige (Rotterdamse) liedjes, live gezongen en begeleid door accordeonist Joop Kluijn.

Première 9 september 2016. Was op 24 augustus te zien in Strandpaviljoen De Fuut te Den Haag en op 28 oktober 2017 in Theater Zuidplein te Rotterdam... 

 

GEWURZTRAMINER
Tekst: Marcel Osterop
Spel: Perry Boomsluiter, Dana Hilgers en Sabrina Woudenberg
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Bas Adriaans & Josita Swarte

Een zwartgerande relatiekomedie
Een vrouw zoekt troost bij haar beste vriendin en diens man. Ze wordt overstelpt met advies. Maar wie heeft er welk belang? Wie troost wie? Naarmate de avond vordert gaan de remmen los, zoeken de personages de grenzen van de liefde op en slaan zij zich een weg door hun woorden.

Première 16 april 2016. Was op 12 februari te zien in Wijn & Kunst te Den Haag en op 17 februari 2017 in De War te Amersfoort... 

www.gewurz-traminer.com

 


Voor meer info en inschrijven!
info@festes.nl

THEATERWEEK 'ZON & SPELEN'
FESTES THEATER
Creatieve week voor gevorderde toneelspelers in de Spaanse zon...

Deze afgelopen zomer een heerlijke theaterweek gehad op La Miana!
Mooie muziektheatervoorstelling Viva la Vulva gemaakt op diverse plekken op het landgoed.
Variété uit vervlogen tijden!

Je kunt je nu al opgeven voor de zomer van 2018! De theaterweek is dan van 21 t/m 28 juli! Ga je mee?
Ben je geinteresseerd om in 2018 mee de berg op te gaan voor een inspirerende theaterweek? 

In de theaterweek werk je samen met regisseur Stephan W. Zeedijk aan een bestaande theatertekst. Bij Zon & Spelen krijg je een volpension verblijf en kun je genieten van prachtige vergezichten over de Spaanse Pyreneeën... 

www.festes.nl

 

 

DAMES VAN DE BEETHOVENSTRAAT
TG IMPERIUM
Tekst: Wanda Reisel
Spel: Manita van den Berg, Agaath Bokma, Ada van Duijn. Mieke de Jonge en Els van Midden
Pianist: Albert van Duijn
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: René Huinen & Edwin Weers

Met deze voorstelling won de cast de 'Ans Alting Publieksprijs' van het seizoen 2016-17 van Theater Imperium! Publiek bedankt!

Met een mooie recensie in het Leidsch Dagblad en alle 8 voorstellingen uitverkocht, zat ik vanmiddag met een traantje naar deze 'Dames van de Beethovenstraat' te kijken. Wat is theatermaker zijn toch een geweldig vak!! En gelukkig is het publiek het met mij eens in mijn ontroering. Een verhaal dat verteld moet blijven worden. Ik ga de speelsters en de door hen op knappe en oprechte wijze tot leven gebrachte personages Toetie, Betty, Lia, Irma en Lotte missen...

RECENSIE LEIDSCH DAGBLAD
Imperium smaakvol en subtiel
Door Wijnand Zeilstra - 08-10-2016
Recensie 'Dames van de Beethovenstraat' 

LEIDEN - Als Imperium binnen het eigen theatertje een andere zaalopstelling creëert, is dat meestal een voorteken voor een bijzondere avond. Dat lijkt bijgeloof, maar dat past wel bij theater. Bovendien is het een soort wetmatigheid die ook nu weer blijkt te kloppen. Van 'Dames van de Beethovenstraat' hebben regisseur en actrices een indrukwekkende voorstelling gemaakt. En dat is vooral toe te schrijven aan de smaakvolle en subtiele aanpak die consistent wordt volgehouden. 
Vijf dames verzamelen zich in de feestzaal van het Hilton om de bruiloft van een achterkleindochter van één van hen voor te bereiden. Ze zullen gezamenlijk ook een optreden verzorgen en daarom houdt het speelvlak het midden tussen hotelzaal en theaterentourage met een heuse catwalk die naar het podium leidt. Gesprekjes, herinneringen, hier en daar een steek onder water en liedjes vormen binnen deze context een overtuigend geheel. Dat wordt nog versterkt door de aanwezigheid van een pianist die de dames live begeleidt. Diens spel past perfect bij de ingetogenheid van deze voorstelling die maar al te gemakkelijk aan vette accenten ten onder zou kunnen gaan. 
In de keuze van het liedrepertoire toont Imperium zich eigenzinnig. 'Amsterdam huilt ...', 'Ich hab noch einen Koffer in Berlin' en 'Sag mir, wo die Blumen sind' zijn bijvoorbeeld toevoegingen die het geheel zonder meer verrijken. Vooral dat laatste nummer ter afsluiting van de voorstelling is een prachtige vondst en lijkt een impliciete boodschap te vertolken.Dit stuk toont vijf slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog die zich in deze tijd terecht afvragen: 'wann wird man je verstehen?' Het belichaamt als het ware de weemoed, de eenzaamheid, de broosheid en de onmiskenbare kracht van deze vrouwen die de oorlog ondanks alles hebben overleefd. Dat de vijf actrices één voor één de kans krijgen zich te profileren, is een bijkomend voordeel van dit stuk. Hier staan spelers op het podium die ieder voor zich al heel wat spelervaring in de loop der jaren hebben opgedaan. Dat komt hier goed van pas. Bijna als in een onderlinge concurrentie pakken ze hun moment. Achter ogenschijnlijk alledaagse gesprekjes gaan werelden schuil. Vrijwel direct aan het begin gaat het over de kwaliteit van koffie: 'Als ik in Auschwitz elke ochtend zulke goede koffie had gekregen, was ik door de kampen gevlogen'. Dan weet je dat het om een gelaagdheid gaat die het van subtiliteit moet hebben. Dat vereist ervaring die de spelers dicht op de huid van het publiek kunnen tonen.

Première 7 oktober 2016 

www.imperiumtheater.nl

 

D'R WAS DAAR OOK EEN HOND 
ASAP
Tekst: Peter de Graef
Spel: Aurora Brokke, Jochem Bus, Angelique van Dam, Saskia Geradts, Annelies Verbeek en Paul de Vriend
Regie: Stephan W. Zeedijk

Een (licht) absurdistische theatervoorstelling...
Over vrijheid en in de file terechtkomen. Over de invloed van de 'individualiteit' op het 'bewustzijn'. Over de manier waarop de man in de straat - Jan met de pet, zeg maar - de wereld ervaart. Over de kracht van paardenvijgen... Over gebrek aan structuur. Het rookverbod. Over dat de wereld naar de klote gaat. Over grote dingen gaan doen. Over bouwmarkten. Sunbeams. Normen en waarden. Over het intrappen van heel veel open deuren...

Première 11 maart 2016. Was op 1 oktober 2016 te zien tijdens de 33. Hanauer Internationale Theatertage

 

MASTERCLASS WEEKEND
ALBERDINGK THIJM
Het weekend van 5 & 6 september 2016 heb ik een masterclass gegeven in Haarlem. Met 16 amateurspelers van de diverse theaterverenigingen die Haarlem rijk is. Opgezet door Alberdingk Thijm die haar 125 jarige jubileum viert. Twee dagen repeteren met een Theaterweekend Hondsdagen en zondagavond sloten we af met een hilarische en energieke voorstelling. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Dank voor jullie enthousiasme!

Reacties van de spelers 
En wat was 't leuk!!!
Was een heerlijk weekend... dank.
Wanneer mogen we weer?
Heerlijk om te doen, jij ook bedankt voor je enthousiasme en vertrouwen!
Het waren twee fantastische dagen!

Met je eigen toneelgezelschap of bedrijf ook eens zin in een theaterworkshop op maat? 
Neem gerust even contact met mij op... 

Contact
 

WORKSHOP KENNISMAKEN MET TONEEL
KONINKLIJKE VISIO
Samen met Wendy Voorn gaf ik op 2 september 2016 tijdens een grootschallige personeelsdag van Visio, Expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, op Papendal twee workshops 'Kennismaken met toneel'. Dankzij het prachtige weer konden we heerlijk buiten op het terrras in de zon aan de slag met diverse improvisaties en speloefeningen.

'Ik vond het helemaal leuk! Heerlijk om weer lekker te kunnen spelen en ook knap hoe jullie iedereen mee kregen ongeacht ervaringsniveau. Ik kreeg er energie van en was helemaal blij. Van mij had de workshop wel een aantal uur langer mogen duren!'
Ilona Vlaar-Dielessen - Adviseur OTC

'Ik had eigenlijk nog nooit toneel gespeeld en het leek mij leuk om eens te proberen. Wij hadden een heel gemëleerd gezelschap met mensen met veel ervaring (en talent) en met beginners zoals ik. Stephan had een paar hele leuke scenes verzonnen die we met elkaar op verschillende manieren konden spelen. Ik vond het een leuke laagdrempelige manier om kennis te maken met toneel spelen en ik denk dat ik binnenkort nog een keer een workshop ga doen.' 
Frederiek te Voortwis - Visio