HOME | NIEUWS | EERDER | INHUREN | BIOGRAFIE | CONTACT   
fotografie_ruud waij
 
STEPHAN W. ZEEDIJK
THEATERMAKER
Stephan Wrister Zeedijk is werkzaam als freelance theaterregisseur, theaterdocent en acteur. Na zijn afstuderen als professioneel regisseur voor amateurspelers werkte hij bij verschillende theatergezelschappen, zowel in het theater als op locatie. Ook maakt hij voorstellingen bij zijn eigen theatergezelschap Festes Theater in Rotterdam.

Daarnaast is hij theaterdocent bij SKVR, voorheen bij Theater Babel te Rotterdam, en geeft workshops op maat. Tevens organisteert hij via Festes Theater theaterweekenden 'Brood & Spelen' in Nederland en theaterweken 'Zon & Spelen' in Spanje. Creatieve weekenden en weken voor toneelspelers in de Hollandse klei of Spaanse zon...
Recent regisseerde hij ondermeer bij BISonder in Gorinchem, Inter Amicos in Dordrecht, Meijers & van Wijk in Rotterdam en Theater Imperium in Leiden.


'Als hij iets mooi vindt, krijgt hij lichtjes in zijn ogen. Dan gaan ze stralen. Zijn ogen laten zijn passie zien.'

Dubbel interview
tussen (speler) Adrie van Wijk en mijzelf (als regisseur)! In het nieuwe glossy magzine 'Samenspraak' van TheaterNetwerk Rotterdam...


Interview: Wanda Meeuws, Fotografie: Gaby Jongenelen

De door hem geregisseerde voorstellingen 'Dames van de Beethovenstraat' en 'De Canadese Muur' wonnen de 'Ans Alting Publieksprijs' van het theaterseizoen 2016-2017 en 2012-2013 bij Theater Imperium in Leiden.
Tijdens het Amateur Theater Festival 2014 won hij met Festes Theater voor zijn regie van 'Doodrijp' zowel de Juryprijs als de Publieksprijs. Tijdens het Delft Fringe 2015 kreeg deze voorstelling van het publiek een waardering van gemiddeld 4,5 sterren.
In oktober 2009 speelde TG Drift in Delft het tragisch komische 'het Koekoeksnest'. Een totaaltheaterstuk met diner in een oude gelatinefabriek, waarmee 'de Gouden Netkous', de wisseltrofee voor het meest inspirerende theaterinitiatief van het afgelopen seizoen in Delft werd gewonnen.
FESTES THEATER
DOODRIJP
WINNAAR JURYPRIJS EN PUBLIEKSPRIJS ATFR 2014 
Tekst: Peer Wittenbols
Spel: Agaath van Dijk en Dim Rossen
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Erwin van Tongeren

Een glastuindersechtpaar heeft zich op de teelt van kiwi's gestort. Hun financiŽn zijn zorgwekkend, maar de onderlinge verhoudingen staan er nog veel beroerder voor. Ze zijn door de bodem van hun bestaan gezakt en met een stortvloed van woorden zoeken ze wanhopig de draad in het doolhof dat hun leven is geworden. In krachtige, humoristische en soms pijnlijke gesprekken stort het echtpaar zijn hart uit over hun heden, verleden en mogelijke toekomst...

'We werden meegenomen van hoogtepunt naar hoogtepunt door het integere spel van de twee acteurs. Bijna terloops doorlopen de spelers het hele spectrum aan emoties: angst, woede, liefde, verdriet. Het spel is ongekend gelaagd. Festes laat zien wat theater vermag met een aanpak die de wijsheid van jaren verraad.'
Uit het juryrapport van het ATFR 2014
Juryrapport

Was ook te zien tijdens het Delft Fringe 2015! Het publiek kon tijdens het festival stemmen. Het gemiddelde van deze stemmen voor Doodrijp bedroeg 4.5 sterren! 


www.festes.nl

 
TG IMPERIUM | LEIDEN
DE CANADESE MUUR 
WINNAAR PUBLIEKSPRIJS 2012-2013
 

Tekst: Herman Brusselmans & Tom Lanoye
Spel: Boris Crijnen, Hester Krijgsman, Loes van der Pouw Kraan, Mark Siera & Thomas Westerhout
Arrangementen: Jan Joost Aten en Bart in 't Veld
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Marco Hokke

Op dinsdag 24 september 2013 won 'De Canadese Muur' de 'Ans Alting Publieksprijs' van het theaterseizoen 2012-2013 bij Imperium Theater. Een harteloos familiedrama over voetbal, drank en kwetsbare delen Een stuk dat bol staat van de bal. Een drama dat in zijn geheel wordt verpakt in de sfeer, de kleuren, de geluiden en de terminologie van het voetbal. Een stuk dat handelt over geld, onhaalbare dromen, lang vervlogen tijden, gebroken vriendschappen en dito knieschijven.

Herman Brusselmans en Tom Lanoye zijn twee welbekende Belgische schrijvers. Zij schreven onder het motto 'het theater is de spiegel van de samenleving', gezamelijk dit kluchtig spel. De toon is consequent cynisch, bijtend, satirisch met geregeld leuke of platvloerse grollen.

www.imperiumtheater.nl

 


 
TG DRIFT | DELFT
het KOEKOEKSNEST
WINNAAR GOUDEN NETKOUS 2010

TG Drift is inmiddels een begrip in Delft. Drift is ontstaan als huisgezelschap van de Delftse Komedie. De toneelgroep is opgezet speciaal voor vergevorderde spelers die hun talenten verder willen ontwikkelen. De spelers krijgen te maken met een professionele manier van spelen en werken. 

Op zaterdag 6 november 2010 won Drift de 'Gouden Netkous', de wisseltrofee voor het meest inspirerende theaterinitiatief van het afgelopen seizoen in Delft. Drift was genomineerd voor de 'Gouden Netkous' met de voorstelling 'het Koekoeksnest' in een regie van Stephan W. Zeedijk, waarbij een avondvullende voorstelling met theaterdiner getoond werd, met een optimaal gebruik van de ruimte. De voorstelling was actueel en Nederlands, geÔnspireerd door 'One flew over the cuckooís nest'. 

YouTube