HOME | NIEUWS | EERDER | INHUREN | BIOGRAFIE | CONTACT   NIEUWS

Muziektheaterweekend in... Friesland
Toneelspelen en zingen in de Friese Klei met Stephan W. Zeedijk en Elly Machtel! Vanwege de vele enthousiaste aanmeldingen (Het 1e weekend van 20, 21 & 22 augustus zit al vol!) hebben we een extra weekend ingepland van 24, 25 & 26 september!Heb je interesse, staat je weekendtas al ingepakt klaar en wil jij alvast op onze reserveringslijst (of wachtlijst) zodat we straks zodra het weer kan supersnel kunnen schakelen? Laat het ons weten en mail naar stephan@wrister.nl of naar info@zingenindezon.

Meer informatie kun je lezen in deze nieuwsbrief!
Nieuwsbrief Muziektheaterweekend maart 2021FEITJE: 22 maart 2021 was het exact 400 jaar geleden dat Hugo de Groot ontsnapte uit Slot Loevestein! Vanaf juli is er een theatrale wandeling door Gorinchem met Theatergroep BISonder!Theaterweek 'Zon & Spelen' 2021
Creatieve week voor toneelspelers in de Spaanse zon van vrijdag 27 augustus t/m vrijdag 3 september 2021! Meer info en inschrijven via de website van
Festes Theater 
BISonder met 'De Blauwe Doffer'
De strijd tussen de Gorinchemse families Gudde en Zoetmulder. Na het verscheiden van Leen Gudde, een fervent duivenmelker, is de vete nog niet beslecht.
Op 19 september was de
première van deze Corona-proof theaterwandeling door het centrum van Gorinchem. Het publiek wandelt door het verhaal 'De Blauwe Doffer' en maakt kennis met de direct betrokken familieleden van deze Gorinchemse vete en met hen die aan de zijlijn toekijken... Mooie en zeer enthousiaste reacties van het publiek voor deze intieme ontmoeting met de spelers. Iedere 10 minuten vertrekken 2 toeschouwers die van te voren een starttijd krijgen toegewezen. Extra voorstellingen zijn regelmatig te zien en te beleven! Een starttijd is te reserveren via de website van Theatergroep BISonderSKVR
De theatercursussen van Theater Babel zijn weer terug naar het oude honk van SKVR in Rotterdam Centrum! Interesse voor het volgen van een theatercursus? Bekijk de website van SKVR voor het cursusaanbod!

Festes Theater met 'Sardientje IN BLIK - DEEL 2'
Op 12 en 19 januari 2020 was een nieuw deel te zien van Sardientje IN BLIK, wederom in het geweldige Hostel ROOM!
In januari 2018 was deel 1 te zien bij Hostel ROOM in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam. Van bel-etage, slaapzaal tot torenkamer ging het publiek samen met een gids op sluipdoortocht door het prachtige pand van Hostel ROOM en kreeg een inkijkje in het hart en de ziel van zijn tijdelijke bewoners.
Tevens was deze voorstelling te zien bij Natuurtalent in Schiebroek Rotterdam!
Festes Theater


RECENTE  PROJECTEN

Meijers & van Wijk met 'Van Romantiek naar Reumatiek'
Op 21 februari 2020 was de première van de nieuwe muzikale voorstelling 'Van Romantiek naar Reumatiek' in Theater 't Kapelletje in Rotterdam!

Inter Amicos met 'Kras' van Judith Herzberg
Op 22 november 2019 was de première van 'Kras' van Judith Herzberg in hun eigen theater in Dordrecht... reprise voorstellingen op 7, 8 en 13 maart 2020!
Inter Amicos

BISonder uit Gorinchem met 'Tijdgeesten'
Op 25 mei 2019 was de première van 'Tijdgeesten' door BISonder uit Gorinchem op wederom een bijzondere locatie, De Bunker en met een wandeling over de historische vestingwal van Gorinchem... Een mozaïekvoorstelling tegen de achtergrond van gebeurtenissen tijdens de 2e wereldoorlog en wat daarna kwam.
Theatergroep BISonderTheater Babel Rotterdam
Op 25 en 26 mei 2019 om 13.00 uur presenteerden we 'Salto Mortale', een theatrale wandeltocht van ruim 1 uur langs de kade van de Delfshavense Schie naar toen en toen... Eindpresentatie van de cursus Theater op Locatie! De treurige geschiedenis van Variététheater De Rosa en de Grote Brand die alles veranderde... Met een kijkje achter de coulissen in de levens van grootse artiesten als Herman & Hanky Panky, The Flying Devils en de sensationele Vliegende Panters!
Theater BabelDe Maasstadspelers met 'Margaretha di Napoli' van Tom Lanoye naar Shakespeare
Op 10 mei 2019 was de première van 'Margaretha di Napoli' in Theater 't Kapelletje.
De MaasstadspelersInter Amicos met
'Familie' van Maria Goos
Op 23 november 2018 was de première van 'Familie' van Maria Goos in hun eigen theater... Een extra voorstelling was nog te zien op zaterdag 26 januari 2019!
Inter Amicos

Imperium Theater met 'Nexlach' van Joost II Sickenga
Op 5 oktober 2018 was de première van de anti-humor komedie 'Nexlach' dat zich afspeelt tijdens een 13 uur lange file in een klein autootje...
Imperium Theater

BISonder met 'Vreugdetranen'
Op 1 juni 2018 was de première van de locatievoorstelling 'Vreugdetranen' binnen en buiten bij Fort Vuren, Waaldijk 29, 4214 LB Vuren.
Theatergroep BISonder

De Maasstadspelers met 'Augustus, Oklahoma' van Tracy Letts
Op 20 april 2018 was de première van de voorstelling 'Augustus, Oklahoma' in Theater 't Kapelletje.
De Maasstadspelers

Festes Theater met 'Sardientje IN BLIK'

Op 14 en 28 januari 2018 was deze voorstelling te zien bij Hostel Room in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam. Van bel-etage, slaapzaal tot torenkamer ging het publiek samen met een gids op sluipdoortocht door het prachtige pand van Hostel Room en kreeg een inkijkje in het hart en de ziel van zijn tijdelijke bewoners. Op 27 mei 2018 speelden we een speciale buitenvoorstelling in de tuinen van Natuurtalent in Rotterdam Schiebroek!
Festes Theater

Meijers & van Wijk met 'SS de Liefde'
Op 28 oktober 2017 speelden we in een bijna geheel uitverkochte kleine zaal van Theater Zuidplein te Rotterdam...PROJECTEN IN SPANJE


Voor meer info en inschrijven!
info@festes.nl
THEATERWEEK 'ZON & SPELEN' 2021
FESTES THEATER
Creatieve week voor toneelspelers in de Spaanse zon...

vrijdag 27 augustus t/m vrijdag 3 september 2021
In de theaterweek werk je onder begeleiding van regisseur Stephan W. Zeedijk aan een bestaande theatertekst. Bij Zon & Spelen krijg je een volpension verblijf en kun je genieten van prachtige vergezichten over de Spaanse Pyreneeën op landgoed La Miana...
Festes TheaterBIJZONDERE  PROJECTEN DOOR DE JAREN HEEN
IN HET WILD | Locatietheater in de wijk
KLEIN GELUK
Concept en regie: Stephan W. Zeedijk
Productie: Enno Lobo
Tekst: Bianca Boer, Nick Bruckman, Lianne Collignon, Liesbeth van Duijn, Marian Mostert, John van Sliedrecht, Hüsnü Uysal, Bart de Waard, Ruud Wessels
Spel: Agaath van Dijk, Rita van Dongen, Liesbeth van Duijn, Arlène Drenkelford, Vera Eekman, Amy Gale, Inge Laermans, Anja Moll, Marian Mostert, Caroline Romeijn, Wolf Schättgen, Bart van Sliedregt, John van Sliedregt,  Hüsnü Uysal, Marjan de Waal, Bart de Waart
Muziek: Sjarm Wereldmuziekband (Ron Brevé, René Koop, Jasper de Koster, Auke Pol, Suzette Ronteltap)
Zang en gitaar: Renske Dźon, Leo Sienot
Dans: Anuschka Coumou
Video: Margo Onnes
Gidsen: Denise Beeckmans, Tony Daalmeijer, Hester Eekhof, Judith van Gelder, Anneke Klerks, Jenny Maarschalk, Annelies Neyens, Marijn Poel, Renée Ranti-Prins
Volkstuinen: Manon Zonneveld, Lolita Redman, Amy Gale, Liesbeth van Duijn, Gerda & Cor van 't Zelfde, Angela Huijgen & Maurice Boon
Opdrachtgever: Gemeente Schiedam
Algemene Coördinatie: Stichting Mooi Werk
Projectleider: Bob van der Lugt
Marketing en communicatie: Annabel Draaijers, Eveline Lamphen
Social Media: Gülșen Emre
Vormgeving: Femke Wieringa
Kaartverkoop en kassa: Marieke Julius, Nassima Elidrissi, Kousae Albouni

In het voorjaar van 2017 maakte ik voor de Gemeente Schiedam en Mooi Werk een locatietheatervoorstelling voor en door Schiedammers. 'Klein Geluk' speelde in het stralend zonnige weekend van 17 en 18 juni in Volkstuincomplex Vijfsluizen en rond de Babbersmolen. Een ervaringstocht door de Schiedamse natuur met buitengewone verhalen over 'Klein Geluk' met Schiedams DNA.

Première was op 17 juni 2017 in Schiedam

Reacties van het publiek
Ik vond het een prachtige voorstelling!
Humor, schoonheid, aandacht en melancholie. Ik vond het prachtig Klein Geluk daar in Vijfsluizen! Erg goed gedaan, mijn complimenten!
Heerlijke mix van verhalen, grappig, emotioneel, ontroerend en muziek. Top dat er in Schiedam zoveel mogelijk is aan projecten zoals dit.
Zoveel mooie verhalen. En verdraaid lekker weer!
Vanmiddag op Vijfsluizen theatervoorstelling #KleinGeluk bijgewoond. Wat een mooi enthousiast, emotioneel en warm theater!

 SS DE LIEFDE
MEIJERS & VAN WIJK
Tekst: Peer Wittenbols
Spel: Wilco Heemskerk, Marina Meijers en Adrie van Wijk
Accordeonist: Joop Kluin 
Regie: Stephan W. Zeedijk 


Een verhaal over de Kaap. Aris groeide op op Katendrecht en werd scheepslasser. Zijn vader voer op de Holland Amerikalijn. Een heerlijke Rotterdamse muzikale tragikomedie over Aris, zijn moeder Mientje en tante Anna. Met vrolijke en treurige (Rotterdamse) liedjes, live gezongen en begeleid door accordeonist Joop Kluijn.

Première 9 september 2016 in Theater 't Kapelletje te Rotterdam. Was op 24 augustus te zien in Strandpaviljoen De Fuut te Den Haag en op 28 oktober 2017 in Theater Zuidplein te Rotterdam...


 

GEWÜRZTRAMINER
Tekst: Marcel Osterop
Spel: Perry Boomsluiter, Dana Hilgers en Sabrina Woudenberg
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: Bas Adriaans & Josita Swarte

Een zwartgerande relatiekomedie
Een vrouw zoekt troost bij haar beste vriendin en diens man. Ze wordt overstelpt met advies. Maar wie heeft er welk belang? Wie troost wie? Naarmate de avond vordert gaan de remmen los, zoeken de personages de grenzen van de liefde op en slaan zij zich een weg door hun woorden.

Première 16 april 2016 in De Fruitvis te Rotterdam. Was op 12 februari te zien in Wijn & Kunst te Den Haag en op 17 februari 2017 in De War te Amersfoort... 

 

DAMES VAN DE BEETHOVENSTRAAT
TG IMPERIUM
Tekst: Wanda Reisel
Spel: Manita van den Berg, Agaath Bokma, Ada van Duijn. Mieke de Jonge en Els van Midden
Pianist: Albert van Duijn
Regie: Stephan W. Zeedijk
Fotografie: René Huinen & Edwin Weers

Met deze voorstelling won de cast de 'Ans Alting Publieksprijs' van het seizoen 2016-17 van Theater Imperium! Publiek bedankt!

Met een mooie recensie in het Leidsch Dagblad en alle 8 voorstellingen uitverkocht, zat ik vanmiddag met een traantje naar deze 'Dames van de Beethovenstraat' te kijken. Wat is theatermaker zijn toch een geweldig vak!! En gelukkig is het publiek het met mij eens in mijn ontroering. Een verhaal dat verteld moet blijven worden. Ik ga de speelsters en de door hen op knappe en oprechte wijze tot leven gebrachte personages Toetie, Betty, Lia, Irma en Lotte missen...

RECENSIE LEIDSCH DAGBLAD
Imperium smaakvol en subtiel
Door Wijnand Zeilstra - 08-10-2016
Recensie 'Dames van de Beethovenstraat' 

LEIDEN - Als Imperium binnen het eigen theatertje een andere zaalopstelling creëert, is dat meestal een voorteken voor een bijzondere avond. Dat lijkt bijgeloof, maar dat past wel bij theater. Bovendien is het een soort wetmatigheid die ook nu weer blijkt te kloppen. Van 'Dames van de Beethovenstraat' hebben regisseur en actrices een indrukwekkende voorstelling gemaakt. En dat is vooral toe te schrijven aan de smaakvolle en subtiele aanpak die consistent wordt volgehouden. 
Vijf dames verzamelen zich in de feestzaal van het Hilton om de bruiloft van een achterkleindochter van één van hen voor te bereiden. Ze zullen gezamenlijk ook een optreden verzorgen en daarom houdt het speelvlak het midden tussen hotelzaal en theaterentourage met een heuse catwalk die naar het podium leidt. Gesprekjes, herinneringen, hier en daar een steek onder water en liedjes vormen binnen deze context een overtuigend geheel. Dat wordt nog versterkt door de aanwezigheid van een pianist die de dames live begeleidt. Diens spel past perfect bij de ingetogenheid van deze voorstelling die maar al te gemakkelijk aan vette accenten ten onder zou kunnen gaan. 
In de keuze van het liedrepertoire toont Imperium zich eigenzinnig. 'Amsterdam huilt ...', 'Ich hab noch einen Koffer in Berlin' en 'Sag mir, wo die Blumen sind' zijn bijvoorbeeld toevoegingen die het geheel zonder meer verrijken. Vooral dat laatste nummer ter afsluiting van de voorstelling is een prachtige vondst en lijkt een impliciete boodschap te vertolken.Dit stuk toont vijf slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog die zich in deze tijd terecht afvragen: 'wann wird man je verstehen?' Het belichaamt als het ware de weemoed, de eenzaamheid, de broosheid en de onmiskenbare kracht van deze vrouwen die de oorlog ondanks alles hebben overleefd. Dat de vijf actrices één voor één de kans krijgen zich te profileren, is een bijkomend voordeel van dit stuk. Hier staan spelers op het podium die ieder voor zich al heel wat spelervaring in de loop der jaren hebben opgedaan. Dat komt hier goed van pas. Bijna als in een onderlinge concurrentie pakken ze hun moment. Achter ogenschijnlijk alledaagse gesprekjes gaan werelden schuil. Vrijwel direct aan het begin gaat het over de kwaliteit van koffie: 'Als ik in Auschwitz elke ochtend zulke goede koffie had gekregen, was ik door de kampen gevlogen'. Dan weet je dat het om een gelaagdheid gaat die het van subtiliteit moet hebben. Dat vereist ervaring die de spelers dicht op de huid van het publiek kunnen tonen.

Première 7 oktober 2016 in Theater Imperium te Leiden.
Imperium Theater


 

D'R WAS DAAR OOK EEN HOND 
ASAP
Tekst: Peter de Graef
Spel: Aurora Brokke, Jochem Bus, Angelique van Dam, Saskia Geradts, Annelies Verbeek en Paul de Vriend
Regie: Stephan W. Zeedijk

Een (licht) absurdistische theatervoorstelling...
Over vrijheid en in de file terechtkomen. Over de invloed van de 'individualiteit' op het 'bewustzijn'. Over de manier waarop de man in de straat - Jan met de pet, zeg maar - de wereld ervaart. Over de kracht van paardenvijgen... Over gebrek aan structuur. Het rookverbod. Over dat de wereld naar de klote gaat. Over grote dingen gaan doen. Over bouwmarkten. Sunbeams. Normen en waarden. Over het intrappen van heel veel open deuren...

Première 11 maart 2016 in Theater Musica te Rotterdam. Was op 1 oktober 2016 te zien tijdens de 33. Hanauer Internationale Theatertage


 

MASTERCLASS WEEKEND
ALBERDINGK THIJM
Het weekend van 5 & 6 september 2016 heb ik een masterclass gegeven in Haarlem. Met 16 amateurspelers van de diverse theaterverenigingen die Haarlem rijk is. Opgezet door Alberdingk Thijm die haar 125 jarige jubileum viert. Twee dagen repeteren met een Theaterweekend Hondsdagen en zondagavond sloten we af met een hilarische en energieke voorstelling. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Dank voor jullie enthousiasme!

Reacties van de spelers 
En wat was 't leuk!!!
Was een heerlijk weekend... dank.
Wanneer mogen we weer?
Heerlijk om te doen, jij ook bedankt voor je enthousiasme en vertrouwen!
Het waren twee fantastische dagen!

Met je eigen toneelgezelschap of bedrijf ook eens zin in een theaterworkshop op maat? 
Neem gerust even contact met mij op...


 

WORKSHOP KENNISMAKEN MET TONEEL
KONINKLIJKE VISIO
Samen met Wendy Voorn gaf ik op 2 september 2016 tijdens een grootschallige personeelsdag van Visio, Expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, op Papendal twee workshops 'Kennismaken met toneel'. Dankzij het prachtige weer konden we heerlijk buiten op het terrras in de zon aan de slag met diverse improvisaties en speloefeningen.

'Ik vond het helemaal leuk! Heerlijk om weer lekker te kunnen spelen en ook knap hoe jullie iedereen mee kregen ongeacht ervaringsniveau. Ik kreeg er energie van en was helemaal blij. Van mij had de workshop wel een aantal uur langer mogen duren!'
Ilona Vlaar-Dielessen - Adviseur OTC

'Ik had eigenlijk nog nooit toneel gespeeld en het leek mij leuk om eens te proberen. Wij hadden een heel gemêleerd gezelschap met mensen met veel ervaring (en talent) en met beginners zoals ik. Stephan had een paar hele leuke scenes verzonnen die we met elkaar op verschillende manieren konden spelen. Ik vond het een leuke laagdrempelige manier om kennis te maken met toneel spelen en ik denk dat ik binnenkort nog een keer een workshop ga doen.' 
Frederiek te Voortwis - Visio